Heal the Healer – kunst en gezondheid

Hoe leuk is het om je hobby en werk te combineren en dat ook nog samen met collega’s!

Zaterdag 3 februari waren we uitgenodigd op de terugkomdag voor leefstijlgeneeskunde en integrale geneeskunde in Arnhem. We mochten met Vitamine Kunst de dag aftrappen met een uur durende ‘Heal the healer’ sessie.

Wat was het leuk om met behulp van creativiteit het thema ‘Samenwerking’ te belichten. Als arts werk je continu samen, met je patiënten, je collega’s, assistenten en vele andere spelers in het veld. Zoals we allemaal weten kunnen er ontzettend mooie dingen ontstaan in deze samenwerking, maar kan er ook heel veel misgaan…

Door de opdrachten gaven we de artsen meer inzicht in hun persoonlijke stijl van communicatie en werden ze bewust van de verbinding met zichzelf. Het leverde hilarische tekeningen op, prachtige gesprekken, sprekende kunstwerkjes en nieuwe inzichten.

Wie niet meer speelt, leeft maar half!