Vitamine Kunst biedt de allerleukste workshops op het gebied van creativiteit en gezondheid. Tijdens de workshops van vitamine Kunst ga je aan de slag met de thema’s zoals mindfulness, zelfcompassie en verbinding, welke een cruciale rol spelen voor jouw gezondheid. Bij elk thema geven we een set aan creatieve speelse oefeningen alsook een stukje verdieping. Het wordt geen dag stil op een matje, maar juist actief, waarbij jij leert hoe jij je creativiteit kunt gebruiken om je gezondheid te verbeteren.

Naast dag-workshops bieden wij op aanvraag ook avondcursussen, bedrijfsuitjes en workshops op maat aan (regio Alkmaar en omstreken). Heb je interesse, doe een aanvraag bij ons.

3x korte workshop: Mindfulness, zelfcompassie en verbinding

Al onze workshops zijn creatief, informatief, speels en inzicht gevend! Vind jij het lastig om te ontspannen, ben jij vaak streng voor jezelf en mis je soms een doel in het leven? Meld je dan aan voor de serie van 3 korte workshops mindfulness, zelfcompassie en verbinding. Leer en ervaar hoe jij met behulp van creativiteit kunt werken aan je gezondheid. Ervaar de vrijheid en de mogelijkheden die creativiteit je kunnen bieden om weer te ontspannen, plezier te hebben en te verbinden. Een deel van de opdrachten voer je gezamenlijk uit, waardoor we de thema’s luchtig en speels kunnen aanbieden, waarbij er gegarandeerd veel gelachen gaat worden!

Mindfulness

Mindfulness betekend met volle aandacht, zonder oordeel, aanwezig zijn in het hier en nu. We beginnen de workshop met 2 eenvoudige creatieve oefeningen, die je bewust maken van hoe jij er bij zit. Na een stukje verdieping van onze dokter op het gebied van mindfulness, ademhaling en stress, gaan we verder met een tal van oefeningen om deze theorie in de praktijk te ervaren. Laat je verassen en speel mee, het zal alles behalve saai worden! Je zult merken dat je afstand neemt van de gedachtenwolk in je hoofd en je plaats neemt in je lijf; de kern van mindfulness. We sluiten af met een collage, ter herinnering aan wat voor jou belangrijk is om te genieten in het moment. Ja ik meld mijn aan!

Zelfcompassie

Zelfcompassie betekent dat je warm en begripvol bent tegen jezelf. We beginnen de workshop met een creatieve oefeningen om voor jezelf in beelden te vangen hoe jij staat in je eigen zelfcompassie. Na een stukje verdieping van onze dokter op het gebied van zelfcompassie, zelfkritiek en ik-sterkte, gaan we verder met oefeningen om deze theorie bij onszelf te onderzoeken en er mee te spelen. Juist door te werken in verbinding met anderen en ervaringen uit te wisselen, worden stukjes van je eigen blinde vlek belicht. We sluiten af met een passend eindwerk met het onderwerp ‘Trots zijn op wie jij bent als Mens.’ Ja ik meld mijn aan!

Verbinding

Om goed samen te werken is er verbinding nodig. Verbinding met jezelf, zodat jij weet wat jij wilt en waar jij behoefte aan hebt. En natuurlijk verbinding met de ander. Deze workshop staat in het teken van verbinding en balans in geven en nemen. We gaan spelen met woorden en beelden en gaan zowel verbaal als non-verbaal samenwerken. Er zal een stukje theorie gegeven worden over (persoonlijk) leiderschap en het belang van verbinding voor je gezondheid. We sluiten af met een gezamenlijk eindwerkstuk, waarin iedereen een unieke bijdrage zal leveren. Ja ik meld mijn aan!


Praktische informatie

Je kunt zowel losse workshops bijwonen, als je aanmelden voor de hele serie van 3. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de cursusdag door.

Wanneer: Woensdagochtend 15 mei 2024 (mindfulness); 22 mei (zelfcompassie); 29 mei (verbinding)
Tijd: 9:30 – 12:00
Waar: Soulbalance, Vreekesweid 1 1721 PP Broek op Langedijk, Noord-Holland
Kosten: €50,00 per ochtend, €120,- voor de drie ochtenden samen
Inclusief: Gebruik van tekenmateriaal
Aanmelding via: shop

Vitamine Kunst de luxe in Egmond-Binnen

Balans is samenwerking tussen beide hersenhelften

Wij zijn super blij dat we voor de tweede keer een luxe cursusdag mogen geven bij Nieuw Westert, midden in de duinen van Egmond-Binnen.

Op zaterdag 2 november staat de samenwerking tussen het denken en het voelen centraal en gaan we in op de verschillende functies van de linker- en de rechterhersenhelft. De oefeningen deze dag zijn toegespitst op de verschillende eigenschappen van beide hersenhelften en vooral op de verbinding tussen beide. Zo leer en ervaar je het belang van beide hersenhelften en hoe deze samenhangen met je denken en je gevoel. Aan het einde van de dag heb jij meer inzicht in hoe jij jouw creativiteit kunt inzetten om je gevoel te laten spreken, zonder dat jouw denken je daarbij in de weg staat. Het wordt een dag vol spelen, creëren en verbinding. Plezier maken staat voorop!

Wanneer: Zaterdag 2 november 2024
Tijd: 10:00 – 16: 00
Waar: Nieuw Westert, Oude Schulpweg 18, Egmond-Binnen, Noord-Holland
Kosten: €199,- boeken voor 1 oktober, daarna €250,-
Inclusief: Heerlijke lunch, hapjes en drankjes, gebruik van tekenmateriaal en een tekenboek welke aan het eind gevuld is met creatieve balansoefeningen en inzichten in hoe jij je creativiteit kunt inzetten om je gevoel te laten spreken.
Aanmelding via: shop

Gezondheid is geen rechte lijn

Tijdens deze workshop wordt ingegaan op gezondheid versus niet-gezond zijn. Wat betekent gezondheid voor jou? En wat voel je wanneer je niet gezond bent? Op welke manier kun je creativiteit inzetten om je veerkracht te vergroten en (belemmerende) overtuigingen en/of emoties een verrassende twist te geven? Tijdens deze workshop leer jij hoe creativiteit je helpen om met tegenslagen om te gaan. Vanuit een holistische visie wordt er gekeken naar gezondheid en ga jij naar huis met een set aan oefeningen om creatief beter te worden! Het wordt een dag vol met speelse oefeningen en plezier! Data op aanvraag.