Met Vitamine Kunst bieden we verschillende programma’s, ieder met een eigen accent. Aanmelden voor de programma’s die nog niet in de shop staan, kan via de contactpagina van Studiomastarre.
Bij voldoende animo wordt er een datum geprikt. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de cursusdag door.

Naast dag-workshops bieden wij op aanvraag ook avondcursussen, bedrijfsuitjes en workshops op maat aan. Heb je interesse, doe een aanvraag bij ons.

3x korte workshop: Mindfulness, zelfcompassie en verbinding

Sta jij de hele dag ‘aan’? En ga je continue van fijne stress naar nare stress en omgekeerd? Lukt het jou om jezelf goed af te leiden, maar is het lastig om echt te ontspannen? Meldt je dan aan voor deze sprankelende workshops waarbij je leert hoe jij jouw creativiteit kunt inzetten om meer rust, ontspanning, vriendelijkheid en verbinding te ervaren. Geen dag stil op een matje, maar juist actief, in verbinding met jezelf en met anderen, waarbij je leert en ervaart hoe jij je creativiteit kunt gebruiken om even ‘uit’ te gaan.

Vitamine Kunst organiseert drie creatieve workshops met ieder een eigen thema:
Mindfulness, zelfcompassie en verbinding. Abstracte begrippen die tot bloei komen tijdens beeldende oefeningen, gesteund door begrijpelijke uitleg en kundige begeleiding van een leefstijlarts en een kunstenaar. De workshops zijn zo opgezet dat iedereen kan meedoen, ook wanneer je de kleurpotloden voor het laatst op de kleuterschool hebt aangeraakt!

Wanneer je meedoet, ga je je creatieve spieren trainen en zul je direct plezier ervaren! Dit creatieve plezier helpt je om blokkades te ontdekken, te omzeilen en te doorbreken. Door bewustwording van deze blokkades en patronen en het ervaren van plezier, werk je aan jouw gezondheid, je flexibiliteit en je veerkracht.

We gaan op een speelse manier aan de slag met mindfulness, zelfcompassie en verbinding. Niet door uren te mediteren, maar door te spelen met lijnen, kleuren en de kracht van beeldend werken. Door ervaringen uit te wisselen, worden ook stukjes van je eigen blinde vlek belicht.

Je gaat gegarandeerd naar huis met nieuwe inzichten en een zelfgemaakt beeld welke jou houvast geeft om vanuit liefde bij jezelf thuis te komen.

De groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal tussen de 10 en 12 deelnemers. Je kunt zowel losse workshops bijwonen, als je aanmelden voor de hele serie van 3.

Wanneer: Dinsdagavond 9 april 2024 (mindfulness); 16 april (zelfcompassie); 23 april (verbinding)
Tijd: 19:00 – 21:30
Waar: Soulbalance, Vreekesweid 1 1721 PP Broek op Langedijk, Noord-Holland
Kosten: €70,00 per avond, €199,- voor de drie avonden samen
Inclusief: Gebruik van tekenmateriaal
Aanmelding via: shop

Vitamine Kunst de luxe in Egmond-Binnen

Balans is samenwerking tussen beide hersenhelften

Wij zijn super blij dat we voor de tweede keer een luxe cursusdag mogen geven bij Nieuw Westert, midden in de duinen van Egmond-Binnen.

Op zaterdag 2 november staat de samenwerking tussen het denken en het voelen centraal en gaan we in op de verschillende functies van de linker- en de rechterhersenhelft. De oefeningen deze dag zijn toegespitst op de verschillende eigenschappen van beide hersenhelften en vooral op de verbinding tussen beide. Zo leer en ervaar je het belang van beide hersenhelften en hoe deze samenhangen met je denken en je gevoel. Aan het einde van de dag heb jij meer inzicht in hoe jij jouw creativiteit kunt inzetten om je gevoel te laten spreken, zonder dat jouw denken je daarbij in de weg staat. Het wordt een dag vol spelen, creëren en verbinding. Plezier maken staat voorop!

Wanneer: Zaterdag 2 november 2024
Tijd: 10:00 – 16: 00
Waar: Nieuw Westert, Oude Schulpweg 18, Egmond-Binnen, Noord-Holland
Kosten: €199,- boeken voor 1 oktober, daarna €250,-
Inclusief: Heerlijke lunch, hapjes en drankjes, gebruik van tekenmateriaal en een tekenboek welke aan het eind gevuld is met creatieve balansoefeningen en inzichten in hoe jij je creativiteit kunt inzetten om je gevoel te laten spreken.
Aanmelding via: shop

Gezondheid is geen rechte lijn

Tijdens deze workshop wordt ingegaan op gezondheid versus niet-gezond zijn. Wat betekent gezondheid voor jou? En wat voel je wanneer je niet gezond bent? Op welke manier kun je creativiteit inzetten om je veerkracht te vergroten en (belemmerende) overtuigingen en/of emoties een verrassende twist te geven? Tijdens deze workshop leer jij hoe creativiteit je helpen om met tegenslagen om te gaan. Vanuit een holistische visie wordt er gekeken naar gezondheid en ga jij naar huis met een set aan oefeningen om creatief beter te worden! Het wordt een dag vol met speelse oefeningen en plezier! Data op aanvraag.